BrightGraphic      
- en strålande teknik för ett lysande resultat
 

- BrightGraphic är benämningen för en grafisk teknik där bildmotiv presenteras i en skiva, oftast i metall men trä och plast är också möjliga material. Grunden till motivet är ett traditionellt foto, med andra ord en foto-fil i .jpg-format eller annat bitmap format.

Bilden bildbehandlas och konverteras till ett motiv som bygger på att skapa motivet i form av en hålbild, och då ofta tusentals små hål. Vart hål har en form betingad av orginalbildens grånivå i den aktuella punkten. Resultatet blir ett monokromatiskt bildmotiv som skapas till en motivskiva för att bli skylt, en ljustavla eller en fristående motivskiva, ofta integrerad med texter.


En primär styrka med denna motivteknik är att orginalets gråtoner bibehålls och i sitt monokromatiska utförande ofta förstärker motivet uttryck. 

För att ge alstret en förstärkt kontrast så kan ett utstrålande ljus tillföras, belyst från baksidan. Ljuset kan integreras med motivskivan till att skapa en komplett enhet. Alternativt kan det allmänna omgivningsljuset, himmel eller närstrålat ljus, ge önskad kontrast.

Möjlighet finns att ta fram produkter i alla storlekar och format, från de allra minsta på ett antal kvadratcentimetrar till obegränsat stora enheter på många kvadratmetrar vilket exempelvis ger möjlighet för beklädnad av hela husfasader eller motsvarande.

Med bildmotiv tillverkade i metall kan de anpassas och nyttjas till alla miljöer, inomhus och utomhus med de tuffaste klimat och temperaturer. Metallkvaliteter som koppar, mässing, aluminium, rostfritt etc ger att alla krav kan mötas. Motiven tillverkas i tjocklekar från 2-3mm till under 0,1mm beroende på format och behov. 

BrightGraphic-tekniken ger ett stort utrymme för designers konstnärliga idéer till att fritt skapa dekorativa och stilrena alster i alla möjliga former för lokaler och byggnader, privat som för offentlig miljö, både interiört och exteriört.

Teknikens flexbilitet gör den passande för alla former av interiöra och exteriöra  monokromatiska bildmotiv. Bildmotiv som blir en delmängd av alla möjliga kreativa  konstverk och spännande produkter

  • Ni har behoven för att ta kreativa designidéer till produkter med bildmotiv med eller utan ljussättning.
  • Vi har tekniken! 
    I
    samarbete så realiseras projekten baserat på BrightGraphic-tekniken.
  Klicka här för mer om BrightGraphic


 

Exempel på produktområden och enskilda produkter tillverkade med BrightGraphic-tekniken.

PRODUKTOMRÅDEN OCH REFERENSPROJEKT.

loading...

 PRODUKTEXEMPEL - SAMLAT

loading...

De olika teknikerna för tillverkning av motivplåtar

Kemisk etsning är tekniken för att skapa motiv-skivor för mindre enheter upp till 500x500 mm

Dekorativa interiöralster som ovan har motivskivan framtagen genom kemisk etsning. Denna teknik ger möjlighet till  hög upplösning med fina detaljer i motivet.

För inbyggd ljussättningen nyttjas LED-teknik som möjliggör minimala byggmått och energieffektiva lösningar.
Materialet i skivan kan väljas fritt som ex.vis rostfritt, nysilver, mässing, aluminium, koppar, m.fl.

För större enheter gäller främst laserskärning.
 

För enheter av större format så skapas hålbilden i motivytan främst genom laserskärning men även fräsning. Denna motivbild är laserskuren och byggs upp av ca 14 000 hål.

Materialet i motivskivan för laserbearbetning är de traditionella  stålmaterialen inkl rostfritt. Även sk. rosttröga material är möjliga. Men även koppar m.fl. finns.
Ljussättning av större motiv kan lösas på många olika  sätt. Ljuslådor och strålkastare med LED-ljus är några alternativ.

Referensprojekt
För att se några av referensprojekten, lite mer i detalj, gå dit

Inom MER-Design, som är företaget  där varumärket BrightGraphic finns så erbjuds även egentillverkade inredningsprodukter!!  De är samlade under varumärket BGdesign.se . Många av produktena har sin  grund i BrightGraphic-tekniken.
För inspiration och köp, klicka här eller på loggan!

Följ instagramkontot:  BGdesign.se